неділя, 22 грудня 2013 р.

1990 рік

    ГЛАЗГО — місто на заході Шотландії, на берегах річки Клайд
 

  Заснований в середині VI століття, в Середньовіччі Глазго вважався одним з важливих релігійних і освітніх центрів Шотландії.

       Герб був наданий місту лордом-Лайон (головою геральдичної служби Шотландії) 25 жовтня 1866 рік. Символи, зображені на ньому, раніше використовувалися на офіційних печатках Глазго.

   Вважається центром мистецтв і місцем проведення численних фестивалів.





Тут знаходяться Художня галерея Глазго і музей Келвінгроув. Тут експонується одна з найбільших в Європі громадських колекцій творів мистецтва. Після реконструкції 2003—2006 років, музей став найпопулярнішим місцем відвідування з вільним входом в Шотландії і є найбільш відвідуваним музеєм Великобританії за межами Лондона.

Музей розташований в мальовничому парку Келвіна в популярному районі міста Вест-Енді. Поруч розташований основний корпус Університету Глазго.

     У  Глазго знаходиться кафедральний собор Святого Мунго, покровителя Глазго і Шотландії. Собор Святого Мунго є власністю пресвітеріанської Церкви Шотландії і в ньому розміщена резиденція архієпископів Глазго.
   Будівля собору була збудована в період між ХІІІ та XIV століттями і на даний момент це один з найбільш впізнаваних пам’яток готичної архітектури Шотландії. Численні мозаїки та вітражі вражають своєю величчю. На стародавньої деревної даху розміщені скульптури, яким більше П’ятсот років, що зображують сім смертних гріхів.

Інформація з інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар