четвер, 19 грудня 2013 р.

1987 рік

 Столиця Нідерландів - АМСТЕРДАМ
           Амстердам розташований у провінції Північна Голландія в гирлі річки Амстел. Амстердам сполучений з Північним морем каналом, притому перебуваючи на висоті 2 метри нижче від рівня моря.

          Амстердам називають то Новим Вавілоном, то Північною Венецією, то називають найромантичнішим містом миру, але все це говорить тільки про одне: Амстердам - найволелюбніше місто, в якому лібералізм відчувається всюди. Це місто, де немає місця обмеженням, безглуздим чітким визначенням, де люди не бояться бути самими собою, а індивідуалізм зведений в ранг національної релігії. Гостинність і шанобливе відношення до чужої думки характерні для цього космополітичного міста, відомого століттями як місце зустрічей і співіснувань різних культур.

Королівський Палац в Амстердамі (Палац на площі Дам) - один з чотирьох палаців в Нідерландах, яким королева Беатрікс розпоряджається за Указом парламенту. Палац був зведений у сімнадцятому столітті як міська ратуша за часів Голландського Золотого століття. Будівля стала палацом короля Луї Наполеона, а потім Голланлського королівського дому.
Будівля має величезний центральний зал: 36,6 метрів в довжину, 18,3 метрів в ширину і 27,4 метра у висоту. На багато прикрашеній мармуровій підлозі видно дві карти світу з небесною сферою. На картах позначені Західна і Східна півкуля. На півкулях докладно показані райони колоніального впливу Амстердама. Півкулі Землі були виконані в середині XVIII століття.



      Найстаріша церква Амстердама Стара церква або Ауде-Керк, закладена в 1306 році єпископом Утрехта.

   Дах Ауде-Керк - найбільший в Європі дерев'яний склепінчастий дах Середньовіччя. Естонська деревина, що використалася для обробки, датується 1390 роком, завдяки їй церква володіє однією з кращих акустик в Європі. Тут організовуються численні концерти. Підлога церкви повністю складається з надгробних плит. Причиною цьому те, що церква була побудована на кладовищі. У Ауде-Керк 2500 могил, в яких поховано 10 000 жителів Амстердама.

Одним із символів Амстердама є Мунтторен або  Монетна вежа.

Вид на канал Сінгел і Монетну вежу на задньому тлі

В Амстердамі працює симфонічний оркестр світового класу — Оркестр Консертгебау, а також Нідерландський філармонічний оркестр.
Інформація з інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар