субота, 18 січня 2014 р.

1995 рік

ЛЮКСЕМБУРГ -  це невелика держава, яка знаходиться на північному заході Європи. Протяжність цієї держави всього 79 км з півночі на південь і 55 км із заходу на схід - карта Люксембурга зовсім мініатюрна. Незважаючи на це, її жителі  - народ досить гордий і самостійний, який дуже любить незалежність.


Собор Люксембурзької Богоматері  — кафедральний собор Римо-католицької церкви в південній частині Люксембургу. Спочатку це була єзуїтська церква, побудована в 1613-1621 роках архітектором Ж. дю Блоком.

 Собор є яскравим прикладом пізньої готичної архітектури, однак він містить багато елементів і прикрас архітектури Відродження. Собор прикрашають багаті хори, які містять багато мавританських стильових елементів.


Три жолуді фортеця в місті Люксембург, споруджена в 1732 році. Є частиною історичних укріплень Люксембургу. Фортеця має три вежі, на даху кожної з них розташований жолудь, на честь чого вона й отримала свою назву. Фортеця також має назву Тюнґен, на честь коменданта фортеці барона Адама Зигмунда фон Тюнгена.



Палац великих герцогів - палац в місті Люксембург. Є офіційною резиденцією, де Великий герцог Люксембургу здійснює більшість своїх обов'язків як глава держави. Палац побудований в 1572-1573 роках як ратуша міста Люксембург. Під час німецької окупації у Другій світовій війні Палац Великих герцогів використовувався нацистами як музичний зал і таверна. Палацові було заподіяно великої шкоди, а велика кількість палацових меблів та колекцій картин була знищена. У 1945 році, після повернення з вигнання Великої герцогині Шарлоти, палац знову став представництвом Великих герцогів.


Інформація з інтернету


Немає коментарів:

Дописати коментар