пʼятниця, 17 січня 2014 р.

1994 рік

ЛІСАБОН (в перекладі з португальської «Улюблена бухта») — столиця, головне місто і порт Португалії — розташований на атлантичному узбережжі, в гирлі річки Тежу. 

У місті в строкатій мозаїці злилася архітектура всіх стилів — Лісабон живе в протиріччях меланхолійного декадансу з міфами прогресу. Безумовно, це один з найкрасивіших міст світу.


Центральна частина міста плоска. Це район площі Росиу. Площа дуже мальовнича, з мозаїчної мостової, бронзовими фонтанами, статуєю короля Педро IV. Колись на ній спалювали єретиків і влаштовували кориди. 


Комерційний центр Лісабона, район Байша, відрізняється від решти частини міста своєю чіткою геометрією вулиць. Тут немає ні палаців, ні церков, зате маса банків і універмагів.
Тут же знаходиться один з численних фунікулерів — Елевадор-де-Санта-Жушта, побудований за прикладом Ейфелевої вежі. Він пов’язує по вертикалі нижнє і верхнє місто.

Одна з визначних пам’яток нижнього міста — арка, що з’єднує площу Праса-ду-Коммераус з вулицею Аугуста. Ця арка — один із символів Лісабона. Вона ошатна, прикрашена барельєфами і статуями відомих людей країни.




Башта Белен — укріплена споруда, розташована на острові у річці Тежу в  районі Санта-Марія-де-Белем.
Башта Белен являє собою чотириповерхову споруду заввишки 35 метрів, яку визнано чітким і яскравим взірцем притаманного са́ме Португалії архітектурного стилю, національної варіації пізньої готики «мануеліно».
Башту Белен збудовано у 151521 роках на честь відкриття Васко да Гамою морського шляху до Індії.



Інформація з інтернету.

3 коментарі:

  1. Фантастика дуже гарне місце а зроблено ще краще!!!:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую ;)
      Надіюсь доведеться там побувати ;)

      Видалити
    2. Це тоді буде незабутня мить:) Звісно якщо побувати у кожному місці що ти тут висвітлила то це просто буде неймовірно!

      Видалити