пʼятниця, 28 лютого 2014 р.

2007 рік

СІБІУ -  місто у Трансильванії, Румунія, розашоване за 282 км від Бухареста.
Зараз Сібіу є одним з найважливіших культурних центрів країни. Крім того, в 2008 році журнал «Форбс» назвав місто восьмим «найбільш ідилічним місцем для життя» у Європі.

ІНФОРМАЦІЯ З ІНТЕРНЕТУ.

вівторок, 25 лютого 2014 р.

2006 рік

ПАТРИ (ГРЕЦІЯ) -  місто в північній частині півострова Пелопоннес, розташований на березі затоки Корінфа недалеко від самої його вузької частини.

Місто відоме своїм Муніципальним регіональним театром, головною сценою якого є Театр «Аполлон», зведений 1872 року за проектом грецького архітектора саксонського походження Ернста Ціллера.

ІНФОРМАЦІЯ З ІНТЕРНЕТУ.

2005 рік

КОРК - місто в Ірландії.

Національний університет Ірландії був заснований в 1845 році.

ІНФОРМАЦІЯ З ІНТЕРНЕТУ.

2004 рік

ГЕНУЯ - портове місто на півночі Італії, близько 410 км на північний захід від Рима.

Тут все побудовано на контрасті старого та нового. Великий морський порт, перша згадка про нього є з XII століття. У Генуї є аеропорт на воді, тобто на морі.

Місто славиться найбільшим морським акваріумом у Європі, побудований у вигляді великого корабля. Біля Акваріуму є справжній піратський корабель, що залишився після зйомок фільму Пірати.

Генуя славиться своїм морським портом, в якому проходить найвідоміше в світі яхт-шоу! Адже не дарма Генуя – батьківщина Колумба, де досі зберігся будинок, в якому жив цей великий мореплавець.

Символом міста є Маякйого висота є 117 метрів, 365 сходинок, товщина мурів 2,5 м, висота куполу 7 м. Його світло видніється при нормальних погодних умовах на 25 км.
ІНФОРМАЦІЯ З ІНТЕРНЕТУ.

2003 рік

ГРАЦ - друге за величиною місто Австрії, нараховує 240 тисяч мешканців.

Місто розміщене на річці Мура, в південно-східній Австрії приблизно за 200 км на північний захід від Відня.

У місті розміщений другий за величиною університет Австрії — Грацький університет імені Карла і Франца. 
ІНФОРМАЦІЯ З ІНТЕРНЕТУ.

2002 рік

БРЮГГЕ - місто у Бельгії, столиця провінції Західна Фландрія. Місто розташоване за 16 км від морського берега, на родючій рівнині, на лінії державної залізниці Генк-Остенде.


У місті з'єднуються три канали — Гентський, Сльойський і Остендський; ці канали такі глибокі, що ним можуть ходити великі морські кораблі. Часом Брюгге називають «Північною Венецією».


У місті налічується 54 мости, з них 12 дерев'яних і розвідних для пропуску суден. 
ІНФОРМАЦІЯ З ІНТЕРНЕТУ.

вівторок, 11 лютого 2014 р.

2001 рік

РОТТЕРДАМ - друге найбільше місто у Нідерландах після Амстердама, у якому розташований найбільший порт у Європі
 
Сучасний Роттердам відомий своїми хмарочосами, вони численні, але не виділяються особливою висотою.
 
ЦІКАВО!
Євген Коновалець — засновник і лідер Організації Українських Націоналістів. Загинув у місті Роттердам 23 травня 1938, похований на місцевому цвинтарі Кросвейк.
ІНФОРМАЦІЯ З ІНТЕРНЕТУ.

вівторок, 4 лютого 2014 р.

2000 рік

АВІНЬЙОН - місто та муніципалітет на півдні Франції, у регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег, адміністративний центр департаменту Воклюз. Розташований при злитті річок Рона і Дюранс
Важливе галльське і римське місто; 
В ньому знаходиться міст  XII століття (збереглася лише половина), собор XIII і стіни XIV століття, а також два палаци, побудовані за часів, коли Авіньйон був папською резиденцією: Старий палац (13341342) і Новий палац (13421352). 

ІНФОРМАЦІЯ З ІНТЕРНЕТУ.